Inkomen uit uitkering na opleiding

Vraag een uitkering na opleiding aan zodat je voldoende inkomen hebt. Heb je gestudeerd dan is het geen sinecure dat je direct een baan krijgt. Toch kan het zijn dat je tijdens de studie enkele uren per dag of per week hebt gewerkt waardoor je wel WW rechten hebt opgebouwd. Wanneer kun je een uitkering na opleiding aanvragen en hoe lang krijg je dat?

Rechten op uitkering na opleiding

Heb je van de laatste 36 weken minimaal 26 weken gewerkt dan heb je recht op een uitkering over de gewerkte uren. Dat betekent dat je de eerste 2 maand 75% van het verdiende loon krijgt waarna het terug gaan naar 70%. Uiteraard moet je wel aantonen dat er bij die baan heffingen zijn afgedragen zodat je de ww aanvraag kunt doen. Normaal kun je snel via je DigiD code zien hoeveel rechten je over de afgelopen periode hebt opgebouwd. Heb je daarnaast meer dan 5 jaar gewerkt dan heb je het aantal gewerkte jaren recht op een vergelijkbare hoeveelheid maanden uitkering. Voldoe je hieraan dan kunt je zonder problemen over de gewerkte uren een uitkering na opleiding aanvragen.

Bijstandsuitkering na opleiding aanvragen

Om te voorkomen dat mensen in een diep dal terechtkomen is er de bijstand. Dit is het vangnet om iedereen een minimum inkomen te garanderen. Het geeft je de mogelijkheid om tijd te hebben om te solliciteren, waarnaast je ook baantjes krijgt aangeboden. Let wel je hebt sollicitatie- en werkacceptatie plicht om in aanmerking te komen van een bijstandsuitkering. Daarnaast geldt dat je geen inkomen uit andere bronnen mag hebben.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 95

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op