Als je je baan hebt verloren heb je recht op WW. Deze periode duurt minimaal 3 maanden en maximaal 38 maanden. Stel dat je maar enkele maanden van een WW-uitkering hebt mogen genieten en je hebt in tussentijd nog geen betaalde baan gevonden, dan heb je in principe recht op een bijstandsuitkering.

Uitkering na WW

Het verstandigst is om een bijstandsuitkering aan te vragen nog vóórdat je WW-uitkering afloopt. Er zijn namelijk veel zaken die behandeld moeten worden en je dient ook veel bewijsstukken in te leveren bij de gemeente waar je woont. Vraag je dus een uitkering aan die je in je levensonderhoud kan voorzien na de WW, dan heb je nog even de tijd om orde op zaken te stellen. Mocht je direct na je WW toch een baan hebben gevonden, dan kun je de procedure altijd nog stopzetten.

Rechten en plichten

Met een uitkering na WW heb je zowel rechten als plichten. Het grootste recht dat je hebt, is dat je jezelf in levensonderhoud kunt voorzien en dus recht hebt op geld. Enkele plichten die je hebt wanneer je in de bijstandsuitkering zit, zijn:

  • Sollicitatieplicht, enkele malen per week solliciteren* Ingeschreven staan als werkzoekende
  • Meewerken aan ondersteuning, zoals re-integratieprojecten of een sollicitatietraining
  • Altijd de juiste informatie kunnen verschaffen, bijvoorbeeld als je een prijs heeft gewonnen of samen bent gaan wonen

Er zijn dan ook nogal wat plichten, maar deze uitkering na WW stelt je wel in staat om ook na de WW-uitkering jezelf in levensonderhoud te kunnen voorzien voordat je een betaalde baan hebt gevonden.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 95

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op